צילום ביקורת לאחר דלקת ריאות

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

01/07/2015 | 15:11 | מאת: דינה

שלום רב, בת 63. עישון בכמות לא רבה עד לפני כשנתיים. בצילום ביקורת חודש אחרי טיפול אנטיביוטי התקבלו התוצאות הבאות: הצללה בזוית קרדיופנית מימין ללא שינוי. יכולה להתאים לכרית שומן / תמט או תסנין בסבירות נמוכה. צללים פסים בסיסי הריאות. ללא שינוי - ייתכן פסים פיברוטיים. אין לראות תסנין בבסיס הריאה השמאלית. יתר שדות הריאה ללא ממצא חריג. אאורטה יורדת מפותלת ומורחבת. אין לשלול בקע היאטלי. ללא שינוי. צל הלב לא מורחב. סיכום: כמתואר. מומלץ בדיקת CT חזה לפי שיקול קליני. יש לציין כי לגבי הבקע הוא ידוע מבדיקת CT בטן מהעבר שבה גם ראו את הפסים הפיברוטיים. מה לגבי יתר התוצאות? יש לציין כי אין כבר שיעול שאפיין את הדלקת אז.כמו-כן, ההצללה שהייתה בריאה השמאלית בצילום הראשון נעלמה. מה ניתן לאמר לגבי התיאור של הצללה באזור הזוית הקרדיופרנית? לדעת רופא המשפחה הוא לא רואה משהו מסוכן בצילום אבל כדי להסיר כל ספק נתן הפנייה ל- CT.

שלום דינה, אני מסכים עם רופא המשפחה. משמאל הממצאים מתאימים לדלקת ריאות שחלפה. מימין נראה כי מדובר בממצא שפיר ישן אך ליתר בטחון מומלץ לבצע בדיקת סיטי לוודא זאת. לחלופין ניתן לחפש צילום חזה ישן ולהשוות לצילום הנוכחי. בהצלחה!

מנהל פורום מחלות ריאה