אסבסט

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

17/12/2014 | 22:21 | מאת: תמי

שלום רב, אני גרה בדירה אליה מחוברות שתי מרפסות באותו צד כאשר ביניהן מפריד גג של מרפסת סגורה של השכנים שמתחתי. זהו גג אסבסט. היום לתדהמתי התעוררתי למשמע קולות של פועל שנשלח על ידי בעל הדירה שמתחתי להסיר את גג האסבסט. הפועל לא ידע מה הוא עושה ורק פעל על פי הנחיות בעל הדירה בשלט רחוק. הוא קדח את האסבסט ופירק חלקים ממנו ועשה את כל הפעולות האסורות כאשר פועלים עם אסבסט. לא הסיר אתו כמקשה אחת אלא חלקים חלקים בצורה חובבנית בניגוד להנחיות. הזעקתי פקח של המשרד להגנת הסביבה שדיווח כי ראה שהפועל עבד באופן לא תיקני וששיחרר סיבי אסבסט אך לדבריו, הואיל ודובר בשטח לא גדול (כמטר על ארבע-חמישה מטרים) לא השתחרר הרבה אסבסט. הוא לא ידע לומר לי על מידת החשיפה שלי לחומר והשלכותיו אך ציין שזה לא היה הרבה. מעבר להבט המשפטי, אני מוטרדת מחשפתי לאבק האסבסט, במיוחד כי בטרם ידעתי במה מדובר, התקרבתי למקור הרעש ולפועל בעת שפירק את הגג והייתי ממש במקום בו פירק את האסבסט (אולי מקסימום מרחק של 30 ס"מ). ברגע שהבנתי במה מדובר מיד נכנסתי הביתה וסגרתי את דלת המרפסת אך בכל זאת נחשפתי לכמה דקות בעת ביצע את מלאכתו. בהמשך ישבתי כ 80 ס"מ מדלת המרפסת במשך כשעתיים - למרות שהיתה סגורה - זו דלת הזזה ובדיעבד הבחנתי כי היא לא היתה סגורה עד הסןף כשהוא עבד ממש בצמוד למרפסת. עוד אוסיף כי בעל הדירה של גג האסבסט שלח את אותו פועל לנקות לי את המרפסות כשהוא היה עם אותם בגדים וכפפות בהם עבד וכך הסתובב לי בדירה במשך כמה דקות ונגע לי בכמה אינסטרומנטים וידיות ואני חוששת שאולי היה עליו אבק אסבסט שהתפזר בדירתי. בנוסף, בעת שניקה את המרפסות נאלצתי לצאת לתת לו הנחיות. ממה שידוע לי על אסבסט, השפעותיו מופיעות במקרים רבים רק כעבור כ-20 שנה אך מי רוצה גם בעוד 20 שנה לחטוף נזק בלתי הפיך? ברצוני לדעת האם לאור כל המתואר לעיל נחשפתי לסיבי אסבסט שיסבו לי נזק גם בעוד 20 שנה? זאת ועוד: עמדת המחשב שלי עליו אני עובדת בביתי במהלך שעות רבות צמוד לדלת ההזזה של המרפסת שאמנם סגורה אך לא אוטמת הרמטית. האם אני יכולה לשבת כך מול המחשב - כי למרות שניקו את המרפסות הגג שצמוד להן נראה לי מלא אבק ואותו לא ניקו. עניין נוסף: מהמשרד לאיכות הסביבה נאמר לי כי היה עליו לכסות את המשטח בניילון עם תום העבודה אך הוא השאיר את השטח חשוף. האם אני מסתכנת בכך שאני יושבת מאחורי דלת המרפסת (זו דירה קטנה)? האם גם להגיף את התריס?הצפתי בשאלות אך אני מוטרדת. אודה מאוד על תשובתיך.

18/12/2014 | 08:22 | מאת: ד"ר אורן פרוכטר

ממליץ להפנות את השאלות לרופא מומחה בבריאות הציבור ורפואה תעסוקתית

מנהל פורום מחלות ריאה