סטורציה באדם סיעודי מונשם

דיון מתוך פורום  שיקום נשימתי

20/10/2014 | 08:15 | מאת: איש אחד

שלום, 1. אבי מבוגר המונשם מזה חצי שנה.הסטורציה תמיד הייתה 99-100 ברמת חמצן 30%. בימים האחרונים הסטורציה ירדה ל93-95. אני מבין שעדיין זה בתחום הרצוי אך עדיין האם אין צורך בהתייחסות רופא (אולי של כלי דם) או בפעולה מסוימת? 2. איך ניתן לעודד את רפלקס הבליעה? 3. מזה יותר מחודש לא לקחו בדיקת גזים. לי, כהדיוט, זה נראה לא תקין באדם מונשם. האם אני צודק ואני צריך "להרים קול"? תודה.

ערכים של 93-95 לא בעיה שדורשת בדיקת רופא לרפלקס הבליעה צריך לבקש בדיקה של קלינאית תקשורת , אם אין שינויים בתיפקוד החולה והחולה לא במצוקה לא צריך לדקור אותו מספיק לראות את הסטורציה אם אתה רוצה לברר עוד צלצל אלי ל 052-4266499

מנהל פורום שיקום נשימתי