הודעה חדשה X
אבקש לקבל תגובות לשאלתי, פרסומים ומידע בריאותי לדוא"ל שלי.
בלחיצה על כפתור השליחה, אני מאשר/ת שהבנתי שהתכנים המופיעים באתר נועדו לספק אינפורמציה בלבד
ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה. נא לעיין בתנאי השימוש באתר.

תודה!
הודעתך התקבלה וממתינה למענה המקצועי של מנהל/ת הפורום.
אנו מזכירים שהודעות בפורום זה אינן מתפרסמות מיד, אלא לאחר אישור מנהל/ת הפורום.
רק בריאות ☺ צוות אתר דוקטורס

רענן פורום

תודה!
הודעתך התקבלה .
לצפייה בהודעה באתר יש לרענן את המסך.
רק בריאות ☺ צוות אתר דוקטורס

רענן פורום

כאבים בעורף ודיכאון תופעות לוואי של תרופה מודל

דיון מתוך פורום פסיכותרפיה

הודעה/מחבר תאריך ושעה
  • כאבים בעורף ודיכאון תופעות לוואי של תרופה מודל
    מחבר: דני
    תאריך: 05/03/2005
    שעה: 00:59
    קוראים לי דני אני בן 41 הגעתי לבית חולים כשאני סובל מכאבי ראש ודיכאון היזריקו לי זריקה בשם מודל והופיעו אצלי רעידות חזקות בצד שמאל של הפנים ועשו לי צילום סיתי
    והשאירו אותי בהשגחה למשך הלילה כנראה בכדי לראות אים יופיעו אצלי התופאות לוואי של התרופה כעבור שלושה ימים שאני לא מצליח להרדם בלילה הרגשתי כאבים חזקים בעורף והרגשתי ממש כאילו אני בבועה ממש מנותק מהמציאות וזה היה בעצם דיכאון בכל המובנים והיו לי מחשבות אובדניות כי לא חשבתי שאני יחזור לעצמי סבלתי מתנועות לא רצוניות של הגוף בעיקר כשאני מנסה להרדם אפשר להגיד ללא הצלחה הנוירולוג רשם לי טיפול תרופתי של אלטורל ואכשיו כעבור 4 שבועות אני מרגיש שחזרתי לעצמי הגעתי למסקנה בעזרת כל מיני מאמרים באנטרנט שהופיעו אצלי התופעות לוואי הקשות של הזריקה מודל של פגיעה במח העצם ותנועות בילתי רצוניות של הגוף ברצוני לדעת אים יש לי נזק בילתי הפיך בגלל שמדובר במח העצם ואים יכולה להיות לי בעיה של אמפותנציה
    הוסף תגובה
    • RE: כאבים בעורף ודיכאון תופעות לוואי של תרופה מודל
      מחבר: ד"ר גידי רובינשטיין
      תאריך: 05/03/2005
      שעה: 10:13
      שלום דני,

      קודם כל, תרגע: הפגיעה במח העצם היא תופעת לוואי נדירה ביותר ובכל מקרה מדובר על נזק מצטבר כתוצאה משימוש ממושך במודל ואתה קיבלת רק זריקה אחת. אצל אנשים מסוימים התרופה גורמת תופעות אקסטרא-פירדמידאליות (עוויתות לא רצוניות של השרירים) ולכן השימוש בתרופה לא נפוץ במיוחד כיום. אני שמח שהאלטרול עזר לך. מדובר בתרופה מהדור הישן שעדיין נמצאת בשימוש נרחב והיא עדיין יעילה ועדינה. היא ניתנת גם לקשישים שרגישים במיוחד לתופעות לוואי. ליקויים בתפקוד המיני הם תופעת לוואי של חלק גדול מהתרופות נוגדות הדיכאון (דווקא פחות של האלטרול ויותר של התרופות מהדור החדש) ובנושא זה אתה צריך להיות בקשר הדוק עם הפסיכיאטר להתאמת התרופה שתגרום לך את מירב התועלת עם מינימום של תופעות לוואי בכלל ופגיעה בתפקוד המיני בפרט. בכל מקרה, לא מדובר בשריד שנשאר מהזריקה שקיבלת.

      בהצלחה,
      ד"ר גידי רובינשטיין
      הוסף תגובה

רוצה להתייעץ? המומחים שלנו עונים על שאלות הגולשים בפורום פסיכותרפיה

עבור לפורום >>