בחסות האנונימיות

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

20/09/2014 | 23:19 | מאת: ניצן

היי ליאת, מה נשמע? מאוד עמוס אצלי לאחרונה.. מצד אחד, בעבודה יותר טוב לי ואני מרגישה יותר בשליטה. אני גם זוכה ליותר הערכה ומרגישה קצת יותר בנוח. ומצד שני- אני מרגישה ריקנות בתוכי. לא שמחה ולא עצובה ולא כלום. בעיקר לא שמחה. חסר חדווה קצת. אני בתחילתה של התלבטות בין הורות יחידנית להורות משותפת, ובמקביל שואלת את עצמי שאלות קשות על נשיות, מיניות, יחסי מין ומערכות יחסים בכלל. מרגישה בעיקר לא, לא, לא ולא לגבי הארבעה האלה. בפחד לא קטן, אני מרגישה שאני מחפשת לעצמי הגדרה שתתאים. האם אני באמת הטרוסקסואלית, אולי לסבית, אולי בי, אולי בכלל א-מינית? אני בכלל לא רגילה להתעסק בדברים כאלה. רגילה להתעלם. לרצות מאוד להיות כמו כולם. אני מרגישה קצת עצובה, שאני כל כך רוצה להיות כמו כולם, ובסוף אהיה אמא ללא זוגיות, ומי יודע- אולי גם הזהות/נטייה מינית שלי עוד תפתיע. אני נבוכה להתקרב לשם. אני מרגישה לגמרי אוטיסטית בעניין. אם לנסות להיות כנה, אז חלק גדול מהזמן אני לא באמת מבינה למה בכלל אנשים חיים בזוגיות. למה אנשים נמשכים אחד לשני, למה רוצים יחד, ולמה רוב האנשים נמשכים דווקא למין השני. לא מבינה איך לחבר בין משיכה מינית למשיכה רגשית. הם לא מתחברים לי. זה מאוד מביך להיות כל כך מכוכב אחר בדברים האלה. שיתפתי גם אותה, אבל זה מרעיד לי את האדמה. ניצן

היי ניצן, מבינה שלך היה קשה לשתף את מה שכתבת אבל לי זה נשמע כמו משהו שבדיוק מתאים לתחילת שנה- התחלות חדשות וטובות! להיות "לא כמו כולם" אינו בהכרח משהו רע, הכל עניין של השקפה ונקודת הסתכלות ופרשנות אישית. את יכולה לראות הרבה פורומים באינטרנט של הקבוצות אותן ציינת (א-מיניים,הומוסקסואלים יחידניות, הורות משותפת ועוד) זה יכול לקרב אותך לנושאים ולהוריד מהשיפוטיות הפנימית בכך שתראי שגם שאתה "שונה" לכאורה אתה יכול לחיות חיים נפלאים ומלאים. בעיניי, מה שחשוב הוא לקחת את החיים קדימה ולמצוא בהם משמעות והנאה, ובכלל בכלל לא חשוב איך עושים זאת ומה אומרים "האחרים", אם את מוצאת שם את דרכך. מאחלת לך שהשנה אכן תהייה כזו של התחלות חדשות והחלטות חשובות ומשמחות גם אם יהיה ג-ם כאב מסויים בצידן, ליאת

23/09/2014 | 15:27 | מאת: ניצן

ליאת יקרה, תודה על התגובה! מנצלת את ההזדמנות להודות לך על ניהול הפורום, ועל התשובות המאוזנות, המחכימות והמבינות שלך, ועל היחס האישי והמיטיב. שתהיה לך שנה טובה מאוד! וכמובן חג שמח, ניצן

מנהל פורום פסיכותרפיה