התפתחות לבת בגיל 9 ורבע וגובה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

21/10/2016 | 17:43 | מאת: גלית

גובהי 1.72 ( אחי 1.80, אחותי 1.74) של בעלי 1.80 ( אחיו 1.86, אחיותיו 1.73. 1.70 ). ביתי בת 10שנים. לצערי הרב החלה אצלה התפתחות חזה בגיל 9 ורבע. אני יודעת שזה גיל נורמאלי היום להתחלת התפתחות. אבל אני קיבלתי מחזור בגיל 14 ושאלתי , האם העובדה שמתחילים להתפתח בגיל 9 ולא בגיל 11 מאבדים כ - 10ס"מ גובה? והאם כדי שזה לא יקרה לביתי השנייה בת ה- 7 עלי לדאוג שבכל יום תהיה פעילה בספורט תחרותי על מנת לדחות את ההתפתחות, על מנת שלא תפסיד גובה? כי הבנתי שבפורט דוחה התפתחות

אין הוכחה מספרית כזו שמאבדים גובה בגלל התבגרות תקינה. התחזית תלויה גם בגיל העצמות וגם במהירות ההתבגרות. הדעה בעולם היא שהסיכוי שעיכוב התבגרות תקינה במועד תוסיף לגובה הסופי היא קלושה. לגבי הבת השניה. כאשר העיסוק בספורט תחרותי גורם לעיכוב, הוא גם פוגם בגדילה. במקרים לא מעטים ספורט תחרותי ללא תזונה המתאימה לספורטאית פוגעת גדילה.

24/10/2016 | 11:55 | מאת: גלית

תודה לך על תשובתך וחג שמח.

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים