בן 12.5 מטופל בהורמון גדילה ותוספת חלבון

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

18/10/2016 | 07:52 | מאת: דניאלה

שלום רב בני בן 12.5 מטופל בהורמון גדילה מגיל 7 לערך מסיבה אדיופתית. מטופל בגנוטרופין. כיום המינון הוא 1.8 מ"ג ליום. בבדיקת המעקב האחרונה נצפה BMI נמוך והרופאה המליצה על מתן תוסף חלבון, גם כדי שתוכל בהמשך להגדיל את המינון של התרופה. השאלה האם זה באמת יעיל, האם ניתן למצוא את התוספים האלה בבית מרקחת של הקופה או שיש חברות מסוימות שמהן מזמינים ובנוסף האם זה בטוח לשימוש. תודה רבה

המינון לא אומר כלום כאשר משקל הילד לא ידוע. הומלץ על תוסף חלבון? קשה לי להאמין שמדובר על תוסף חלבון בלבד במטופלים שלי , על סמך יומן אכילה של 3 ימים, אני מבקש מדיאטנית לחשב מה חסר בתזונה: חלךבון? קלוריות? שומנים? ויטמינים? לפי החוסרים אנחנו משלימים את התזונה. למשל , אם החוסר הוא בקלוריות, לתת חלבון כתוסף, אינו הגיוני ואינו יעיל. אם נותנים מה שצריך, זה בטוח ויעיל ומצוי בקופת חולים

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים