תשובת בדיקת E2 לילד בן 5

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

09/10/2016 | 16:09 | מאת: אפרת

פרופסור צבי שלום רב, בני בן 5 (אחד משלישייה) התבקש לבצע E2 כחלק מפרופיל הורמונאלי. (קצת רקע: בגיל שנה ושמונה חודשים הוצאת שקד שלישי+צינוריות, עבר לרינגוסקופייה עקב צרידות ויש יבלות על שני מיתרי הקול.. מיוני עד ספטמבר פצעים רק בפנים - אולי דרמטיטיס...בזמן הפריחה רופאה אנדוקרינולוגית ביקשה לבצע פרופיל הורמונאלי. לעיתים מקבל משאף פליקסוטייד 125 מ"ג - אסטמת ילדים כן/לא.. נולד ראשון מבין השלושה בשבוע 34+5 במשקל 2184 ק"ג. גדילה תקינה תודה לאל. מעבר למה שציינתי... זה בגדול... שעיר יתר כללי, ידיים, רגליים וגב(ללא שיעור מיני). פין קצת גדול לגילו - אחוזון 50 (5.8 ס"מ במתיחה). גוסב 1.05 מ'(אחוזון 15), משקל בערך 17 קג (אחוזון 30). גיל עצמות נכון לספטמבר 2016 הינו 2.8 שנים. ובעקבות כל אלו הוחלט על ביצוע בדיקות דם ופרופיל הורמונאלי הכולל: ספירת דם, תפקודי תריס, גונדוטרופינים, רמות פרולקטין, ATCH, קורטיזול, 170HP, אנדרוגנים, COMPOUND-S- הכל יצא תקין תודה לאל מלבד בדיקת E2 שיצאה תחילה 104 והיום ביצענו שוב והתשובה הינה: 95 כאשר הטווך הוא 0-74 אודה מאוד לקבלת תשובתך. באם יש צורך אשלח בפירוט את תוצאות בדיקות הדם השוהות לפי בקשתך. מה זה אומר? האם החריגה סבירה והאם הטווך הינו למבוגרים וילדים כאחד או שמא לילדים טווך הנורמה שונה? אודה מאוד לתשובתך. בברכת שנה טובה וגמר חתימה טובה...

לא ברור לי למה בקשו בדיקה זו. אלא אם הרופאה מצאה משהוא שאינו ידוע לי אם כל יתר הבדיקות תקינות , אינני רואה מקום לדאגה

10/10/2016 | 21:58 | מאת: אפרת

שלום רב פרופסור צבי, ראשית, תודה רבה על היענותך במהירה. יישר כח!! שנית, הרופאה האנדוקרינולוגית ביקשה לבצע בדיקה זו (E2) כחלק מפרופיל הורמונאלי בעקבות אותה פריחה שהייתה לו בפנים. שוקלת לבצע אף TEST מעקב גדילה.. זה עדיין בבחינה.. אני קוראת מה ערכו של E2 אך כשרוצה לחבר את הדבאים לא מבינה את מקומו בפאזל ולא מבינה מה פשר סטייה מהנורמה והאם הטווך מתייחס למבוגר ולילד כאחד. תודה רבה!!

03/12/2016 | 06:34 | מאת: ניב נחום

זו תרופה שעולה 250$ ל3 חודשים

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים