השמנה והתפתחות מוקדמת

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

15/06/2016 | 12:00 | מאת: גלית

בתי בת 8.5, לאחרונה היא שמנה די במהירות יחסית. היא גבוהה מאוד ביחס לשאר בנות כיתתה, נראה ששוקלת יותר מכולן וגם מידת הנעליים שלה גדולה מאוד יחסית (מידה 37, היא בת 8.5, כיתה ג'). למרות שיש לה נטיה לאכילת פחמימות יותר מירקות, היא אוכלת בסדר גמור, לא אוכלת ג'אנק ונראה לי שההשמנה לא עומדת ביחס הגיוני לאוכל. שמנו לב שגם החלו להתפתח אצלה שדיים (בהתחלה חשבתי שזה חלק מההשמנה, אבל היום זה לא נראה לי ככה). האם יש קשר בין כל התופעות (השמנה, גובה, מידת נעליים גדולה, שדיים מתפתחים)? אני מרגישה שיש פה איזו תופעה של צמיחה מוגברת בכל הכיוונים, זה נשמע הגיוני? יש משהו לעשות בענין כדי לעצור את זה? תודה.

1. אם מדובר בהתבגרות מוקדמת מואצת - היא מסבירה את כל התופעות ויש לפנות לאנדוקרינולוג בהקדם. 2. יש לפנות בהקדם לדיאטנית אם רישום תזונה מדוייק של שלושה ימים.

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים