מהו התווך האופטימלי?

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

26/01/2016 | 07:49 | מאת: תמר

מדובר בתינוק בן 4 חודשים - מהו תווך המדדים האופטימלי בבדיקת דם, לתת בלוטת התריס, מדדים של : TSH ' T3' T4 תודה מראש.

26/01/2016 | 18:33 | מאת: תמר

הערכים שונים במעט בין המעבדות, אך עקרונית עין הבדל גדול TSH: מעל גיל חודשיים ערך הכי נמוך 0.64-0.55 הערך העליון הוא בין 4.8 ל 6.2 T3, FT3 אין להם כל ערך באבחנה של תת פעילות של בלוטת התריס. לדוגמא ראיתי ילדה שה TSH שלה היה 80 FT4 היה 7 כלומר תת פעילות בולטת מאד של בלוטת התריס ו T3 היה באמצע תחום הנורמה. FT4: מעל גיל חודשיים ערך תחתון 10-11.4 פיקומול\ל וערך עליון בסביבות 20 חשובה גם ההשתנות של ה TSH ו ה FT4 מהלידה והלאה ולא רק ערך בודד והשתנות היחס בין TSH ל FT4

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים