האם ויפול בהורמון גדלה יכול לגרום לנפיחות במפרקים

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

19/11/2015 | 12:06 | מאת: קרן

פרופ צדיק שלום רב , בתי בת ה13 מטופלת מגיל 5 בהורמון גדילה וכרגע לפי צילום כף יד נשאר לה כ2% גדילה . לאחרונה הופיע לה נפיחות ברקמה רכה במפרק אגודל שמאל ללא ממצא פטולוגי והכירורג טוען שצריך להפסיק את הטיפול בהורמון הגדילה שיכול לגרום לתופעת גיגנטיזם וגדילה של ידיים , סנטר וכו ושבגלל עוד שני סנטימטר נזיק לילדה . האם ידועה לך תופעה כזו. הילדה צמחה סנטימטר ב4 חודשים והרופאה תפסיק את הטיפול כאשר קצב הגילה יהיה קטן מ2 סנטימטר בשנה. מה דעתך ? בתודה מראש

גיגנטיזם היא תופעה השל התעבות העצמות הקורית כאשר באדם שגמר לגדול והעצמות אינן מתארכות יותר, הן מתעבות. תופעה זו אינה קורית במישהוא הגדל לא ברור לי למה את כותבת נפיחות במפרקים כאשר מדובר במפרק אחד בלבד המידע שהאנדוקרינולוגית מסרה לך הוא מדוייק והוא נוהל בינלאומי אם נוהגים לפי הנוהל, לא סביר שיש בעיות נראה לי סביר שהמומחה בבעיות פרקים הוא אורטופד ולא כירורג

22/11/2015 | 15:51 | מאת: קרן

תודה לתגובתך , היא עזרה לנו מאוד . בברכה, קארן

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים