גדילה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

06/10/2015 | 09:09 | מאת: רחלי

לביתי בוצע בדיקת צליאק טרנר צילום כף יד שיצא תקין בנוסף בוצע לילדה בדיקת הורמון גדילה קלנדין שיצא תקין קלנדין נג/מל10.9 gh Gf-1 100 הטסט הנל יצא שאין חוסר בהורמון גדילה. הטסט הראשון שהיא ביצעה היה גלוקוגן שיצא 8.2נג/מל gh שלכאורה הוא היה קצת נמוך אבל הבנתי שבמידה והטסט הראשון יוצא נמוך והשני יוצא תקין אז לא חסר הורמון גדילה ולכן הרופאה לא ראתה לנכון לתת את ההורמון ברצוני לשמוע את חוות דעתך פרופסור נכבד האם לכאורה לאור הנתונים הנל אכן אין מחסור בהורמון גדילה ואם לא חסר למה מסתמכים על טסט שני כמדד וודאי לחוסר הורמון הגדילה יש לציין שהילדה הייתה בת 7 בביצוע הבדיקה

06/10/2015 | 10:09 | מאת: רחלי

ברשותך תיקון טעות במידה וטסט אחד יוצא לא תקין והשני תקין הבנתי שהדבר מעיד על זה שלא חסר הורמון גדילה למה מסתמכים על הטסט השני שיצא תקין כטסט ודאי שהוא המכריע שאכן לא חסר

כפי שכתבת תוצאת הטסט הראשון גלוקגון היתה 8.2 כלומר טסט תקין. לכן מלכתחילה, אין חוסר בהורמון גדילה גם אם תבצעי 3 טסטים ואחד תקין ההחלטה הבינלאומית היא שאין חוסר בהורמון גדילה

בטסטים להורמון גדילה, שיא מעל 7.5 נגר\מל (=מיקרוגרם\ל) הוא תקין. על כן 2 הטסטים תקינים ועל כן אין חוסר בהורמון גדילה מעל ומעבר לכל ספק

07/10/2015 | 08:12 | מאת: רחלי

דר נכבד ויקר תודה מקרב לב על התשובה. החשש שלי נבע עקב כך שהרופא רשמה שאין מחסור בהורמון גדילה עקב הטסט של הקלו נדין שיצא 10.9תקין ולכאורה הטסט גלוקוגן שיצא 8.2בשיא לפי הכתוב בסיכום היה מחסור חלקי בהורמון גדילה בגלל הערך וולכן היה נראה לי מוזר כי הבנתי שצריך להיות מעל 7.5 ואצל הילדה יצא 8.2 בתבחין גלוקוגן בשיא מבחינתה לא חסר כי אכן קלונדין יצא 10.9אך לא היה לי ברור למה היא רשמה בטסט הראשון של הגלוקוגן שיצא 8.2חוסר חלקי אם הנורמה הוא 7.5 (היא קבעה שזה תקין עקב בדיקת בקלונדין שיצאה תקינה)

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים