גיל עצמות גדול מהגיל הכרונולוגי

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

19/08/2015 | 19:09 | מאת: חנה

בני בן ה- 16 וגובהו 1.58. נשלח על ידי רופא הילדים לצילום כף יד. התשובה לצילום הייתה: גיל העצמות מתאים לגיל 19. סטיית תקן לגיל 14.2. נמצא בטווח 2.6 סטיות התקן מהממוצע. מה משמעותה של תשובה כזו? כמו כן הוא סובל מתנודתיות בערכי ה- TSH שמדי פעם יוצאים גבוהים מהמותר (ה- FT4 תקין). האם יש קשר בין בלוטת התריס לגובה?

1) גיל עצמות 19 מעיד על סיום הגדילה (אם קריאת הצילום היתה נכונה) 2) לא נתת שום מידע מעשי על בלוטת התריס. צריך לדעת מה היו במדוייק ערכי TSH ו FT4 כדי לענות על בנך. כאשר יש תת פעילות של בלוטת התריס שאינה מטופלת-הגדילה נפכעת

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים