הורמון גדילה ללא חוסר -אמא מודאגת ומתלבטת

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

30/07/2015 | 10:46 | מאת: שיר

שלום יש לי כמה שאלות 1) האם כדאי לתת לילד הורמון גדילה שלא חסר לו הורמון גדילה אני נורא מתלבטת ? יש לי בן בגיל 12 נורא נמוך .אין לו חוסר עשו לו את כל הבדיקות .הרופא אמר שיש לשקול הורמון גדילה. זה יוסיף לגדילה שלו עד 5 סמ" בעיקר אני מפחדת לגבי הטווח הארוך מה יהיו ההשלכות ותופעות הלוואי? האם זו זריקה בטוחה? איך אני מקבלת החלטה? 2) לפני שנה\שנתיים עפ"י גיל העצמות אמרו שהילד יגיע לגודל של 163 -165 ועכשיו הרופא טוען שהוא יגיע ל-158-156 - איך זה יכול להיות ? האם המדידה האחרונה היא הקובעת? וכמה זה מדוייק הערכה הסופית הזאת ? 3) היכן אפשר לעשות מעקב של התזונה. המשקל שלו תקין. אנחנו הולכים אחת לכמה חודשים למעקב אצל רופא אנדרוקרינולוג ,אבל הוא אף פעם לא מדבר על תזונה שהבנתי יכול מאוד לעזור. אני באזור ירושלים - לאן אני יכולה ללכת שיעשו גם את המעקב הזה כולל יעוץ מה כדאי לתת ומה לא. תודה רבה

30/07/2015 | 11:07 | מאת: שיר

רציתי לומר שהצילום כף יד שעשינו מתאים לגיל 10 שנים עפ"י האנדרו קרניולוג שבדק את הצילום (עפי הצילום יצא 11) ואילו הבן שלנו בן 12 שנים . עפ"י זה נאמר לנו שהוא יגיע לגובה של 158-156 יוכל לגבוה כ-5 סמ" מהגובה הסופי - האם זה יכול להיות?

30/07/2015 | 11:14 | מאת: שיר

תשובה סבירה

01/08/2015 | 23:09 | מאת: שיר

שאלה עם הרבה תת שאלות נראית כאילו קבלת תשובה

יש לי כמה שאלות 1) האם כדאי לתת לילד הורמון גדילה שלא חסר לו הורמון גדילה אני נורא מתלבטת ? תשובה: תלוי בנתונים של הילד , תלוי במצבו הפסיכולוגי, תלוי בבדיקת הילד יש לי בן בגיל 12 נורא נמוך .אין לו חוסר עשו לו את כל הבדיקות תשובה: עשו לו את כל הבדיקות זה לא מידע, כיוון שאינני יודע מה בדקו ואולי מהלך המחשבה שלי שונה? .הרופא אמר שיש לשקול הורמון גדילה.. זה יוסיף לגדילה שלו עד 5 סמ" תשובה: למי שלא חסר הורמון גדילה טיפול בהורמון גדילה יוסיף לגובה הסופי בממוצע 5-5.5 סמ. ההורה שריך לשקול אם תוספת כזו מצדיקה את הטיפול בעיקר אני מפחדת לגבי הטווח הארוך מה יהיו ההשלכות ותופעות הלוואי? תשובה: ניסיון בטיפול ללא חוסר יש מ 1985-6. הבוגרים הם היום בערך בני 35. עד עתה לא היו תופעות מדאיגות. אבל אף אחד לא יכול להבטיח מה יגידו על המטופלים כאשר הם יהיו בגיל 50, 60 וכו' האם זו זריקה בטוחה? איך אני מקבלת החלטה? תשובה: פונה לאנדוקרינולוג שיבדוק את הילד ונתוניו וידון איתך על הטיפול. 2) לפני שנה\שנתיים עפ"י גיל העצמות אמרו שהילד יגיע לגודל של 163 -165 ועכשיו הרופא טוען שהוא יגיע ל-158-156 - איך זה יכול להיות ? האם המדידה האחרונה היא הקובעת? וכמה זה מדוייק הערכה הסופית הזאת ? תשובה: אם גיל העצמות מתקדם מהר תחזית הגובה הסופי יורדת עם הזמן וזה אומר שלא ניתן לסמוך על התחזית והגובה הסופי יכול להיות יותר גרוע מאשר אנחנו רואים עכשיו. גיל העצמות האחרון והבדיקנה האחרונה קובעים מה נראה עכשיו 3) היכן אפשר לעשות מעקב של התזונה. המשקל שלו תקין. אנחנו הולכים אחת לכמה חודשים למעקב אצל רופא אנדרוקרינולוג ,אבל הוא אף פעם לא מדבר על תזונה שהבנתי יכול מאוד לעזור. אני באזור ירושלים - לאן אני יכולה ללכת שיעשו גם את המעקב הזה כולל יעוץ מה כדאי לתת ומה לא. תשובה: פני לאנדוקרינולוג נוסף ובקשי השגחה על תזונה והוא יפנה אותך. מזה מעל 15 שנה שאצלנו מעקב התזונה הוא חלק ממעקב הגדילה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים