קריאטינין נמוך באיסוף שתן לילדה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

12/05/2015 | 20:28 | מאת: אבי

ילדה בת 9 החלה בדיקות לבירור השמנה ביטנית. הדבר היחיד שמטריד אותנו, רמת קריאטינין נמוכה באיסוף שתן. בוצע פעמיים ויצא 330 כאשר הנורמה עומדת על מינימום 600. - על מה המימצא הזה מצביע ? - האם משהו מסוכן ? - למי צריך לפנות ? יש לנו תור לאנדוקרינולוג בעוד שבועיים - מה ניתן ויש לעשות ? האם יש מקום לדאגה ? תודה על כל עיצה והכוונה

קריאטינין באיסוף נמדד כדי לוודא 1) האם איסוף השתן הוא מלא לעיתים איסוף השתן הוא חלקי ואז הקריאטינין נמוך 2) כדי לוודא הפרשת חומר כלשהוא באיסוף מחשבים את היחס בין החומר לקריאטינין.ץ במקרה שלכם קרוב לוודאי מחשבים יחס בין קורטיזול חופשי (FREE CORTISOL) לקריאטנינין 3) ארין שום בעיה רפואית במציאת קריאטינין נמוך בילד רגיל 4) הקריאטנין תלוי בין היתר במסת השרירים. אין כל ערך מעשי או רפואי בערך זה בברכה ובהצלחה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים