בן שנתיים וחצי - נמוך

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

24/04/2015 | 16:26 | מאת: אמא

שלום, בני בן שנתיים וחצי, נולד בשבוע 38 קטנציק (1.8 ק"ג, 45 ס"מ). בביקורת האחרונה בטיפת חלב - עדיין לא נכנס לאחוזוני הגדילה המתאימים לגילו , אך לטענת האחות לא חסר לו הרבה להכנס לאחוזוני הגדילה ומכיון שגדל על עקומה עקבית היא לא רואה בעיה). נכון לעכשיו , בן שנתיים וחצי וגובהו 83.5 ס"מ. אחיו הגדול, נע תמיד בין אחוזונים 25%-50% וההורים בעלי גובה ממוצע (לא נמוכים). האם זה אכן תקין? או שיש מקום לטיפול? הבנתי שכדאי לטפל מוקדם ככל האפשר לכן אם יש טיפול רוצה לטפל עכשיו ולא לחכות שיהיה מאוחר מדי. תודה.

לפני שמבצעים בדיקות כדי לוודא מה הבעיה הגורמת לכך לא יודעים מה הטיפול המתאים. עליך להגיע עם הילד לבדיקת אנדוקרינולוג שיאתר את הסיבה לגדילה זו ויציע טיפול בהתאם

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים