בדיקות

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

20/04/2015 | 11:34 | מאת: גבי

שלום רב, בני בן שמונה. הוא ילד גבוה ומלא מהממוצע. כמו כן יש לו שיער כהה על הרגליים. שאלתי, אילו בדיקות דם יהיה נכון לעשות לו כדי לשלול הפרעה הורמונלית הקשורה ל: 1. השמנה 2. התפתחות מינית מוקדמת. השיעור ברגליים החל כבר בגיל חמש. תודה מראש, גבי.

1) ב- 99% מהילדים השמנה קשורה להרכב תזונה לא נכון ומעוט עיסוק בספורט 2) באופן נדיר השמנה נובעת מתת פעילות של בלוטת התריס ובאופן הרבה יותר נדיר השמנה נובעת מהפרשת יתר של הורמון הקורטיזול שאותו בודקים באיסוף שתן של 24 שעות 2) שעור ברגליים אינו קשור להתבגרות מינית. בבנים התבגרות מינית מתבטאת בגדילת האשכים- רק רופא יכול להעריך זאת 3) שעור הקשור לבעיה הורמונלית הוא שעור המופיע באיזור אברי המין חשוב שאנדוקרינולוג יבדוק את המצב

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים