sga

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

19/04/2015 | 10:13 | מאת: לי

ילדתי נולדה בשבוע 39+7 במשקל 2.1, היתה במעקב אנדוקרונולוגית שאמרה כי היא מאמינה שאין צורך בהורמון גדילה. במעקב בבית החולים(לפני כ4 חודשים )נאמר לנו לפנות למומחה אחר כי הם מאמינים שהיא כן זקוקה להורמון. הילדה היום בת 3 ושמונה חודשים- גובה 91.5, משקל 12.7. מה דעתך?

23/04/2015 | 01:22 | מאת: פרופ צבי צדיק

נתוני לידה של SGA הזקוק להורמון גדילה (הטיפול ניתן רק אחרי גיל 4 ש') הם משקל מתחת ל 2510 גר בבנות שנולדו בשבוע 40 ו\או אורך מ 46.5 סמ ובנוסף בגיל 3 ושמונה חודשים האורך צריך להיות פחות מ 88.3 סמ אם תנאים אלה לא מתקיימים במלואם, היא אינה עומדת בקריטריונים לטיפול

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים