בעית גדילה אצל שני אחים

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

16/03/2015 | 20:01 | מאת: שרה

שלום רב, לשני ילדי הפרעת גדילה: בני בן ה- 4.5 "מגרד" בקושי אחוזון 3 , מקבל הורמון גדילה, אחותו בת השנה נמצאת באחוזון 1, קרוב לוודאי שגם היא תזדקק להורמון גדילה. איך ניתן להסביר את בעיית הגדילה של שני האחים, אנו ההורים עשינו בדיקות גנטיות לפני הכניסה להריון, שנינו לא גבוהים, לא נמוכים באופן קיצוני. קיימים בצד אחד במשפחת ההורים 2 מקרים של סוכרת נעורים. האם זה קשור להפרעת הגדילה של שני הילדים?

מי שידע להסביר יקבל פרס נובל. בינתיים לא נמצא אחד כזה כמו הרבה הורים שואלים שאלות בלי לתת נתונים. למשל הילד שמקבל הורמון גדילה, מה הבדיקות שלו? למה הוא מקבל הורמון? ועוד זו טעות נפוצה מאד לחשוב שהבדיקות הגנטיות של היום, הבדיקות בהריון יכולות לחזות את צורת הגדילה העתידית והגובה הסופי. לגבי כל ילד צריך לראות את כל הבדיקות שלו, את כל נתוני הגדילה במשקל ובגובה כדי להבין את צורת גדילתו. באינטרנט זו בעיה לבצע זאת

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים