ילדה בת 9

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

15/03/2015 | 11:12 | מאת: טלי

שלום רב, אשמח להתייעץ לגבי שתי שאלות: 1. בתי בת 9. עד לפני שנה-שנתיים היתה בין הבנות הגבוהות בכיתה, ואילו לאחרונה היא צומחת מאוד לאט והשאר תפסו גובה. האם זה מעורר סימן שאלה? (אני 1.62 ובעלי 1.72). 2. לילדה עודף משקל רציני, היא אוכלת טוב ומגוון - ומבחינת כמויות אוכלת לא מעט, אבל מאוד מאוד דומה לשאר חברותיה, ששוקלות בערך 5-10 ק"ג פחות ממנה. בדיקת בלוטת התריס תקינה. אנחנו מתוסכלים - לא מתחשק לי להעביר ילדה בת 9 לתפריט שמבוסס על מאכלי דיאט בלי שום מתוק ביום (היא גם ככה לא מגזימה). האם יש טעם לקחת אותה לבירור מעמיק יותר אצל אנדוקרינולוג? אם כן איך יודעים למי? חברה שלקחה אמרה שהרופא אמר לה שב-99.9% מהמקרים זה קודם כל סביבתי ושאין טעם לערוך בדיקות. תודה רבה

1) ירידה בקצב הגדילה היא סימן מדאיג הדורש ברור 2) "עודף משקל רציני" גורם לקידום גיל העצמות ולירידה בפוטנציאל הגדילה. חובה לקחת אותה למחלקה המטפלת בהשמנה.

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים