עליה בעובי רירית הרחם בגיל 6.07

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

19/02/2015 | 18:06 | מאת: אירה ג

שלום, ילדה שלי נמצאת במעקב אנדוקרינולוגי כמעט מגיל 5 עקב טלארכה לכאורה ISOLATED (שמופיע מהלידה)... עד כה בוצעו מס פעמים בדיקות דם והן תקינות (אין LH, FSH, ESTRADIOL), גם בדיקה LHRH תקינה. קצב גדילה בממוצע 7.7, גיל העצמות: בגיל 5.03 מתאים ל5 בגיל 6.03 מתאים ל7.10 וכעת בגיל 6.07 מתאים לגיל 7 (מוזר, אבל זו התשובה שקיבלנו). הדבר היחיד שמחשיד הוא עובי אנדומטרום שעולה מ1.5 (בגיל 5.03) עד 2.8 (כעת בגיל 6.07), וגם זקיקים מגיעים כיום עד 6 ממ. 1) מה יכול להיות המשך טיפול נכון במקרה זה (MRI, חיפוש ציסטות בשחלות....וכו) ? 2) האם יש חשש אמיתי לקבלת מחזור? בתודה ובברכה אירה

1) אין דבר כזה נסיגה בגיל עצמות. אף אנדוקרינולוג לא מסתמך על תשובה כתובה של גיל העצמות אלא רואה בעצמו את הצילום- מונע תשובות כלה 2)זו טעות להסתקל על סימן אחד ולא לדעת את כל הנתונים כמו האם הגדילה עקבית על אותו אחוזון במשקל וגובה?, האם יש עליה בהורמונים? איך נראות השחלות באולטראסאונד, זקיקים? עובי אנדומטריום אינו מדוייקואינו שימושי כסימן בודד

20/02/2015 | 08:07 | מאת: אירה

תודה, אנו ביצענו מספר פעמים בדיקות דם ואין שינוי או עליה בהורמונים. קצב גדילה קבוע אך טיפה גבוהה מ5 סמ בשנה..בכל תקופת המעקב יש טיפה עליה מהאחוזון 50 לכיוון העקומה הבאה,אך מתון מאוד. כן יש עליה בעובי רירית וגודל הזקיקים ע"פ אולטראסאונד. אין שיעור, אקנה זיעה. בכל אופן תודה.

זה כבר מעט יותר מידי ליעוץ באינטרנט. אנדוקרינולוג צריך לבדוק את את הילדה ולהתרשם קלינית ממנה ומהבדיקות

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים