האשימוטו טיפול

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

26/01/2015 | 15:38 | מאת: רוני

לום רב ביתי בת 14 אובחנה לפני חודשיים ו.. כסובלת מהאשימוטו-תת פעילות מקבלת כדור 50 ,היה לה בהתחלה tsh 19.2 ,אח"כ ירד ל-14 ובבדיקה שלאחר קבלת טיפול לאחר חודש וחצי ירד ל5.68 . רופאת הילדים אומרת שנמתין .במקביל התקשר האנדוקרינולוג ואמר שיש להעלות את המינון ל100 פעמיים בשבוע. אני חושבת שזו ההתמחות שלו ורוצה להתחיל ,אודה לדעתכם .

בטיפול בתת פעילות של בלוטת התריס בגלל מחלת השימוטו מעלים את המינון אם ה TSH גבוה ואם בלוטת התריס הולכת וגדלה. את המינון קובע אנדוקרינולוג ילדים לפי הבדיקות ולפי בדיקת החולה. ממש לא נבון במקום למלא את הוראות הרופא המכיר את המטופל והבדיקות שלו לחפש עצות באינטרנט. לעולם אינני משנה טיפול למטופל שלא בדקתי ואינני מכיר את כל הרקע והבדיקות שלו דרך עצה באינטרנט. מסוכן לחולה ולרופא באינטרנט

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים