ארגינין טסט

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

22/12/2014 | 11:41 | מאת: ירן

פרופ' צדיק שלום רב, האם תוכל להסביר ולפרט את שלבי הבדיקה הנל שבני בן ה-3 נדרש לעשות בהמלצת הרופא עקב היותו מתחת לאחוזונים הן בגובה והן במשקל. תודה

בדיקת הורמון גדילה על ידי ארגינין דף הסבר להורים מטרת הבדיקה: בדיקת יכולת הפרשת הורמון גדילה בילדים שגדילתם אינה מספקת עקרון הבדיקה: מתן ארגינין (חומצה אמינית הנמצאת בהרכב חלבונים רבים שאנו אוכלים) דרך הוריד אופן הבצוע: יש להגיע לבדיקה בשעה 8:30 בבוקר בצום (ילדים מעל גיל שנתיים מ 11 בערב, תינוקות מתחת לגיל שנתיים או במשקל פחות מ- 10 קילוגרם צום מ- 4 בבוקר. למרות הצום מותר לשתות מים בלבד. לפני תחילת הבדיקה קחו את ילדכם לשרותים (שאלו את האחות אם צריך לתת את השתן לבדיקה). הבדיקה נמשכת 2 שעות. בזמן הבדיקה שוכבים עם מחט קטנה בוריד (כדי לחסוך דקירות חוזרות). דרך מחט זו לוקחים 5 דגימות דם (30,0, 60, 90, ו-120 דקות) מתחילת מתן העירוי. בילדים בגיל ההתבגרות ( מעל 11.5 שנים בבנות, מעל 13 שנים בבנים ), בין אם נראים סימני התבגרות ובין אם לאו, יש צורך במתן הורמוני מין לתקופה קצרה לפני ביצוע התבחין. בבנים : testosterone enanthanate 100 מגר' 7-10 ימים לפני התבחין. בבנות: estrofem 2 מג ליום למשך 3 ימים לפני ביצוע התבחין. כדאי לקחת לפני השינה תופעות לוואי: לארגינין לא נראו עד היום. כדורי האסטרופם יכולים לגרום בחילה אמצעי זהירות: לאחר גמר בדיקת הורמון גדילה נבדקת רמת הסוכר בדם כדי לוודא שהיא תקינה. יש לאכול ולשתות או לקבל עירוי נוזלים במשך כחצי שעה עם תמיסת מלח וסוכר. נא להגיע לבדיקה עם התחייבות: טופס 17 לבדיקת רופא הכוללת גם בדיקות דם או התחיבות לאשפוז יום

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים