גיל עצמות לא תואם לגיל הילד

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

14/12/2014 | 15:59 | מאת: אפרת

שלום, לפני שנה (היה 8.5) עשיתי לבני צילום כף יד מאחר ויצאו לו פצעי בגרות, הצילום הראה גיל עצמות מתאים לגיל 11.5. הרופאה (אנדריקרינולוגיה) שלחה אותנו לבדיקת הורמונים (לבדוק עם יש התבגרות מוקדמת). ולטענתה הכל יצא בגדר הנורמה, ז"א שהכל בסדר. בני כיום בן 9.5 עם צילום כף יד שמאל שמאים לגיל 13. הוא יחסית גבוה לגילו אך אני חוששת שמא ישאר ככה נמוך! אני יודעת שיש רופאים שעושים טעות והילדים נשארים נמוכים. האם להתעקש עם הרופאה לקבל טיפול או להשאיר ככה?

1) אינני יודע מה בדקו בדיוק. חשוב לבדוק גם הפרשת הורמונים מבלוטת יותרת הכיליה שהם גם גורם מוביל בתופעה זו. 2) לפי הבדיקות ולפי תחזית הגובה הסופי בוחרים טיפול. בגיל עצמות זה יעילות עיכוב גיל העצמות אינה גדולה. עיכוב התבגרות במצב זה אינו כל כך יעיל לעיכוב גיל עצמות. יש תרופות אחרות המשפיעות באופן ישיר על עיכוב גיל עצמות כגון LETROZOLE, ANASTRAZOLE גם הן אינן טיפול פשוט

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים