prolactin נמוך מ16 אצל ילד בן 7

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

23/11/2014 | 16:12 | מאת: ליאור

שלום בני בן 7 נוטל קבוע ariply ו retalin נגד בעיות קשב וריכוז והיפראקטיביות. בבדיקת דם שבוצעה פעמיים בשני תאריכים שונים נמצא כי ה polactin נמוך מ16. הבנו שזה לא תקין ושנשלחנו לאנדוקרינולוג ילדים שיחליט האם זה מהכדורים או חליליה גידול גורם לזה. אשמח לדעתך בנושא...

פרולקטין נמוך מאד הוא אופיני בפגיעה גנטית בה חסרים הורמונים שונים ולידים אלה הפרעת גדילה קשה. מצב שהוא נדיר יתכן פרולקטין נמוך במצבים בהם יש תת פעילות של יותרת המוח, הייתי מצפה אז לסימנים נוספים מצד המערכות ההורמונליות. אם הנער בריא גדל היטב ואין כל בעיה אחרת יתכן ואין לו כל בעיה בלי לבדוק את הילד ולאות את נתוני גדילתו ובדיקות לפי הצורך, לא ניתן להסיק מסקנות.

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים