סוכר גבוה לילד

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

21/11/2014 | 09:38 | מאת: גלי

שלום רב, בני בן שבע וחצי, ילד רזה שעושה הרבה פעילות גופנית ולא אוכל מתוק באופן תכוף. לפני כשבועיים במהלך בדיקת דם שיגרתית יצא רמת גלוקוז בצום 100. שבועיים אחריי, עשינו בדיקה נוספת ויצא ערך של 97. להלן תוצאות הבדיקה האחרונה: LIPEMIC INDEX NORMAL HEMOLYTIC IND. NORMAL ICTERIC INDEX NORMAL GLUCOSE 97.00 MG/DL ( 65.00- 100.00) (.......*.) SG 1.02 SG LEUCOCYTES UR. NEGATIVE NITRITE NEGATIVE PH (URINE) 5.50 PROTEINE UR NEGATIVE GLUCOSE URINE NORMAL KETONES NEGATIVE UROBILINOGEN NORMAL BILIRUBIN UR NEGATIVE ERYTHROCYTES NEGATIVE אני לא יודעת אם זה חשוב לציין או לא, אבל הילד נמצא בסטרס גדול לפני בדיקות דם ובמהלכן. הוא ממש היסטרי. האם ערכים אלה למרות שבתוך הגבול התקין הם בסדר לילד בגיל זה? האם יכול להיות שהוא מפתח סכרת TYPE1? שמעתי שסטרס יכול להעלות את רמות הסוכר בדם, האם נכון? האם כדאי לבקש מהרופאה בדיקת HbA1C? אודה לתשובתכם, גלי

יש גם ילדים רגילים שלעיתים הסוכר יכול להיות בערכים כאלה חוזרים על בדיקת סוכר והמוגלובין A1C ונרגעים ומפסיקים להמציא הסברים שלא לעניין למה הסוכר גבוה, ומפסיקים להמציא חששות לעתיד שכם הם לא לעניין. מאחל שבת שלום וללא דאגות

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים