גדילה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

17/11/2014 | 13:15 | מאת: הדר

שלום, בני בן 4 וחודשיים, כיום 96 ס"מ ושוקל 15 קילו. הופנינו להתחלת תהליך לבדיקת הגדילה. בצילום כף יד יצא שגיל עצמות מתאים לגיל שנתיים. מה זה אומר? האם הפער הגדול עלול להעיד על משהו נוסף חוץ מעיכוב בגדילה? יש לנו תור לאנדוקרינולוג בעוד חודש... תודה רבה!

פני לאנדוקרינולוג עם צילום כף היד. אינני מאמין לבדיקות הכתובות. כל אנדוקרינולוג קורא את הצילום בעצמו. לגיל עצמות צעיר יכולות להיות סיבות שונות. לפני שבודקים את הצילום ואת גרף המקל והגובה, לא רציני להמציא תאוריות ודאגות

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים