מחזור וגדילה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

16/11/2014 | 12:24 | מאת: סיגל

שלום רב, ביתי בת 12.7. קיבלה מחזור בגיל 12.2 , וכיום לאחר 5 חודשים עדיין לא קיבלה בפעם השנייה. ההתפתחות המינית החלה בסביבות גיל 11. גובהה 143 ס"מ. גובהי- 150, בעלי-160. בתקופה שקיבלה מחזור הייתה גביהה מסוימת אך לא משמעותית. שאלותיי: 1. האם תקין שהמחזור מאחר כל כך? 2. במהלך הוסת הראשונה חשה צריבה מידי פעם, גם במתן שתן. רופא הילדים שלח לבדיקת שתן בחשש לדלקת אך ברגע שהסתיים הדימום הצריבה חלפה. האם זה שכיח? 3. האם העובדה שקיבלה יומיים לאחר מסיבת בת-המצווה מצביעה על כך שייתכן והוקדם המחזור עקב ההתרגשות? והוא לא באמת "התחיל"? 4. האם ישנו סיכוי שתגבה לפחות עד 150? אם לא, האם ניתן לעשות משהו בנידון? בתודה והערכה רבה, סיגל.

1)בשנתיים הראשות לאחר המחזור הראשון הוא יכול להיות לא סדיק 2)כאשר יש צריבה בשתן יש צורך לחפש סיבה לכך. אין לזה קשר למחזור 3)לא מוכר קשר בין התרגשות להופעת מחזור. אך מוכרת התופעה שמצבי לחץ יכולים לגרום להעלמות מחזור 4) לאחר קבלת מחזור גדלים עדיין 4-6 סמ. לחשב לאן תגיע בגובהה, צריך לראות צילום כף יד לגיל עצמות.

23/11/2014 | 15:03 | מאת: סיגל

תודה רבה על תשובותיך. האם כעת ניתן לעשות משהו כדי להוסיף לה גובה?

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים