עיכוב יזום של המחזור

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

16/11/2014 | 10:29 | מאת: גולן

שלום, בתי בת ה 13 סיימה תהליך בירור אנדוקרינולוגי בשל קומתה הנמוכה. התהליך החל בחודש מרץ 2014 וכלל מספר ביקורים ובדיקות במרכז בשניידר. בתחילת התהליך קומתה נמדדה והיתה 135.6 ס"מ ובמהלך החודשים האחרונים גבהה באופן יפה ל 141 ס"מ (6 ס"מ בכחצי שנה). למרות זאת היא עדיין נמצאית באופן עקבי מתחת לאחוזון 3. בבדיקות נמצאו סימני התבגרות ראשונית , טאנר 2, התחלת פוברכה, P2 A2 (ללא הביטוס מחשיד לטרנר). גיל עצמות במאי התאים לגיל 10 שנים. איחור של שנתיים וחצי. בוצעו במרכז במהלך החודשים האחרוניםפ בדיקות הורמון גדילה - םעמיים בכדי לשלול טעויות - ובשני המקרים נמצא הורמוו בכמות מספקת. שאלתי היא האם יש מקום לבחון עיכוב יזום במחזור וזאת בכדי לאפשר לביתי להשלים את פוטנציאל הגדילה שלה? תודה

"ללא הביטוס מחשיד לטרנר" - ביטוי שאינו עומד במבחן המציאות- יש בנות עם טרנר שאין כל סימן בבדיקה הגופנית, פרט לקומה נמוכה עיכוב יזום של המחזור אינו יעיל לשיפור הגובה הסופי. מגיעים לאותה נקודת גובה סופי בגיל מאוחר יותר. כיוון שמכירים בעובדה זו כבר מעל 10 שנים. חוקרים כבר מספר שנים רב שילוב של מתן הורמון גדילה עם עיכוב התבגרות.

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים