הערכת גדילה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

31/10/2014 | 14:26 | מאת: חזי

שלום שמי חזי אבא , ביתי בת 4 ושבע חודשים, ומגיל שנה היא נמצאת במעקב גדילה בשניידר לפני כשבוע קיבלנו תוצאות של צילום כף יד ותוצאה היא:עצמות הנ"ל מתאימות לגיל3 ו6 חודשים מה אומרת התוצאה ומה ההשלכות שלה? תודה חזי

1) בבנות לפני גיל 6 שנים צילום כף יד אינו מאפשר תחזית גובה סופי 2) גיל עצמות של הבת הוא מעט נמוך מהמצופה. אם אין כל בעיה אחרת ואם קו הגדילה עקבי יתכן מאד שתחזית הגדילה תהיה טובה יותר מאשר האחוזון בו היא נמצאת עכשיו 3)לחוות דעה רק לפי צילום בלי נתוני גרף הגדילה וגובה , בלי גרף העליה במשקל והיחס ביניהם הוא צעד לא רציני 4) אני מאמין לתשובת גיל עצמות של אנדוקרינולוג ילדים מנוסה. לא תמצא אף אנדוקרינולוג ילדים של בוחן את הצילום עצמו וקובע לבד מה תשובת גיל העצמות

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים