אנטיהיסטמיניים ושחרור הורמון גדילה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

30/10/2014 | 19:48 | מאת: דניאלה

קראתי מחקר שאומר כי שימוש באנטיהיסמטמינים גורמים לעיכוב בשחרור הוררמון גדילה במהלך השינה. הדבר מדאיג אותי כי בני לוקח אנטיהיסטמינים על בסיס יומי. הבאתי את תקציר המחקר. האם ידוע לך כי אנטיהיסטמינים משפיעים לרעה על גדילה של נער? תודה. ההשפעה של cyproheptadine על רמות הורמון קורטיזול צמיחת פלזמה נחקרה בשבעה מתנדב גברים עם ניטור שנת פוליגרפים. שחרור הורמון גדילה בשינה שקשור נבלם לחלוטין בשלושה מתוך שבעת הנושאים הרגילים על ידי העירוי תוך ורידי של cyproheptadine (5 מ"ג) שהחל בתחילת השינה.בארבע האחרים, שחרור הורמון גדילה בזמן השינה ירד משמעותי או עוכב על ידי cyproheptadine כאשר עירוי התרופה החל בשעה 7:00, 1-2 שעות לפני תחילת השינה. העלייה הרגילה בקורטיזול בפלזמה בשעתי הבוקר המוקדם דוכאה לחלוטין בכל חמשת הנושאים נתון חליטות cyproheptadine 4:00-07:00 העירוי תוך ורידי של cyproheptadine מוגבר שנת גל איטית, אם כי הזמן מהופעת שינה למופע הראשון של שנת גל איטית לא נפגעה. בניגוד לכך, שנת תנועות עיניים מהירה שירדה באופן משמעותי על ידי cyproheptadine. תוצאות אלו מצביעות על כך שcyproheptadine מעכב הורמון גדילה והפרשת ACTH בזמן השינה באדם, ככל הנראה על ידי להכעיס מנגנוני serotoninergic למרות פעולות אחרות של התרופה אינן לשלול.

אני מודה לך שציטטת את המאמר. המאמר אינו על הורמון גדילה אלא על קורטיזול. ואין כל קשר להורמון גדילה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים