TSH

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

29/10/2014 | 13:04 | מאת: ירון

שלום, פעוטה בת שנה וחודשיים: T3 - 7.5 PMOL\L TSH-8.99 MLU\L T4 - 15.3 PMOL\L האם נדרש בירור נוסף של אנדוקרינולוג ילדים. אשתי עדיין מניקה ולוקחת כדורים לאיזון TSH.

1) כל בדיקה לא תקינה יש לאמת בהקדם בבדיקה נוספת כדי לוודא שאין טעות 2) TSH גבוה הוא סימן לקושי של הבלוטה ליצר את הורמון התירוקסין ואם זה נכון, לאחר השלמת ברור ואימות יש לטפל 3) אם האמא לוקחת תירוקסין, הוא איננו גורם לעלית TSH יש לפנות עם הילדה בהקדם לאנדוקרינולוג ילדים ועוד לפני שפונים-מידית, חוזרים על בדיקת דם: TSH FT4 ANTI THYROID PEROXIDASE

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים