שיקול למתן הורמון גדילה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

20/10/2014 | 10:26 | מאת: הדס

הבן שלי בן 11 נולד שבוע 28 במשקל 970גר ומאז שיצא הביתה לא עלה יפה במשקל ובאורך סבל מרפלוקס וטופל. עד היום פחות מאחוזון 3 בגובה והיום במשקל הוא כבר ב5% לערך. 2-3 צילומי כף יד הראו גיל עצמות קטן בשנה וחצי שנתיים שבוצעו עד היום. מבחן ATT הראה רמות נמוכות של הורמון גדילה. האם יש מצבים שמספיק בדיקת ATT לקבלת הורמון גדילה? - אני מעדיפה שלא יעבור בדיקת קלודין בשל תופעות הלוואי שלה. (ירידה בלחץ דם)

אבחנה של חוסר בהורמון גדילה נקבעת אם שני טסטים להורמון גדילה נמוכים מתחת לנורמה. אם ב MRI של המוח מוצאים פגם קשה ביותרת המוח לעיתים ניתן לוותר על טסט שני. או לאחר הקרנות של המוח ניתן לוותר על טסט שני. רק סיבות רציניות ביותר משחררות מטסט שני. לא סביר שיחליטו על אבחנה בלי להוכיח אותה כמקובל. את טסט הכלונידין מבצעים בעולם מ 1972 ונדיר מאד שיש בעיה. קיים גם טסט גלוקגון שאין לו קשר ללחץ דם

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים