גודל פין לתינוק-מודאגת

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

19/08/2014 | 11:38 | מאת: יערה

שלום, בני בן שנה וחודשיים. רופא הילדים שלנו הפנה אותנו לאנדוקרינולוג מכיוון שלדעתו הפין של בני קטן מידי. בנוסף יש לו גם הידבקות סביב האורלה והפין שלו חבוי אך זו בדיקה שקבענו כבר לאורלוג. היינו אצל הרופאה האנדוקרינולוגית, היא מדדה את הפין שאורכו 2.5 ס"מ ואמרה שזה בסדר. היא הפנתה אותנו לבדיקת דם לבלוטת התריס מכיוון שלבני יש עיכוב קל בהתפתחות המוטורית... האם יש מקום לדאגה? האם 2.5 ס"מ לתינוק בגילו זה באמת לא קטן מידי? אני מודאגת...

אורך ממוצע של פין בגיל זה הוא 4.5 עד 4.7 ס"מ הגבול התחתון של הנורמה בגיל זה הוא 2.3 עד 2.6 ס"מ. השאלה היא האם ה"הדבקויות" הן כאלה שמסתירות את גודל הפין שהוא נורמלי או שגם הפין קטן בנוסף לבעיה מבנית. אם יש צורך ונותנים טיפול תרופתי, רצוי שינתן לפני גיל שנה או לפחות לפני גיל שנתיים. אבל לא לאחר מכן.

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים