גיל עצמות מאוחר

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

31/07/2014 | 20:54 | מאת: חיימון

שלום רב, ביצענו בירור לבתי בת השנתיים עקב חשד בעיכוב בגדילה. שברה אחוזונים למטה, גובהה כיום 86 סמ ומשקלה 10.4קג, נולדה במשקל ואורך תקינים לחלוטין. כל בדיקות הדם, שתן וצואה חזרו תקינות, כולל רגישות לצליאק וכו'. הברזל קצת נמוך מהנורמה אבל לא משהו מיוחד לדברי הרופא. הIGF חזר נמוך מהטווח (4.78 כאשר הרף הנמוך הוא 6.24) ובצילום עצמות כף יד גיל העצמות הוא שלוש שנים במקום שנתיים. אודה על חוות דעתך הכללית להמשך טיפול וגם מה המשמעות הקלינית של האצת גיל העצמות.

1) אני מתיחס לתשובת גיל העצמות רק אם אנדוקרינולוג ילדים מנוסה נתן את התשובה, אחרת אינני בטוח שהיא נכונה 2) גיל העצמות מתאים לגיל ב חצי מהמקרים. יש לו תחום שגיאה של בערך 20% מעל ומתחת לגיל הנבדק 3) מעל גיל 7 בבנים משתמשים בגיל העצמות כדי לחשב תחזית גובה מבוגרבגיל זה אין עדיין משמעות להפרש זה

11/08/2014 | 23:41 | מאת: חיימון

שלום רב, בהמשך לפנייתי, לאחר התייעצות עם מומחה באנדוקרינולוגיה ילדים, אכן גיל העצמות הוא מאוחר (3 שנים במקום שנתיים) ובניגוד לכך, הIGF-1 נמוך יחסית. הופננו לביצוע בדיקת GH אך התור לעוד חודש. אשמח לחוות דעתך על הניגוד העולה מהתוצאות - מחד גיל עצמות מאוחר ומאידך היתכנות לחוסר בהורמון הגדילה. תודה שוב

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים