בדיקת הורמון גדילה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

29/07/2014 | 13:39 | מאת: אלה

שלום, הבנתי שיש 2 בדיקות כדי לאבחן מחזור בהורמוו גדילה, בדיקת קלונידין ובדיקת גלוקגון . איזה בדיקה יש לבצע קודם? האם יש לבצע את שניהם? כלומר במידה ומבצעת קודם את הגלוקגון ויוצאת תקינה צריך לבצע גם את הקלונידין כדי להיות בטוחים שלא חסר הורמון גדילה? תודה,אלה.

בארץ יש לפחות 4 בדיקות שונות של הורמון גדילה ולא שתים. אין חשיבות לאיזו בדיקה מבצעים קודם אם בדיקת הורמון גדילה ראשונה תקינה, אין חוסר בהורמון גדילה ואין צורך בבדיקה נוספת

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים