כאב גרון והידרוקוטיזון

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

28/07/2014 | 21:14 | מאת: דנה

שלום, אני לוקחת 20 מ"ג הידרוקורטיזון בכל יום, וביומיים האחרונים יש לי כאב גרון בלי חום. האם צריך להכפיל את המינון? וסתם שאלה כללית, איך מכפילים מינון בזמן מחלה? אם נניח אני לוקחת 3 פעמים ביום, אז אני צריכה 6 פעמים ביום? ומה קורה שאני מגלה שיש חום רק בערב כשכבר לקחתי את רוב המינון? תודה רבה

שאלה 1) אני לוקחת 20 מ"ג הידרוקורטיזון בכל יום, וביומיים האחרונים יש לי כאב גרון בלי חום. האם צריך להכפיל את המינון? תשובה 1) בלי לדעת בדיוק מה המחלה ובלי לדבר עם החולה ובלי בדוק, לא נראה לי לתת תשובה שאלה 2) סתם שאלה כללית, איך מכפילים מינון בזמן מחלה? אם נניח אני לוקחת 3 פעמים ביום, אז אני צריכה 6 פעמים ביום? תשובה 2) לא מכפילים מינון אלא לוקחים פי 3. את לוקחת 3 פעמים ביום מנה פי 3. שאלה 3) ומה קורה שאני מגלה שיש חום רק בערב כשכבר לקחתי את רוב המינון? תשובה 3) נניח שבערב את לוקחת כדור אחד והחום הופיע יותר מאוחר עם הופעת החום קחי עוד 2 כדורים ומחר יש יום חדש

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים