פין גדול אצל תינוק לפני ברית מילה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

23/07/2014 | 10:42 | מאת: אמא

שלום פרופ צדיק בני בן שבוע ועתיד לעבור ברית מילה מחר. בביקורת שגרתית אצל רופא ילדים (למעקב צהבת) ציין הרופא שהפין שלו נראה גדול, שאל אם כך היה גם אצל בננו הגדול (לא), ובסוף אמר שכדאי לראות שוב אחרי הברית. איני יודעת, מה המשמעויות של אבחנה כזו, אבל רק אציין שגם כפות ידיו ורגליו גדולות יחסית (אנחנו לא גבוהים כלל) וכן שיש לי שיעור פלומתי שחור רב (במרבית חלקי הגוף), כאשר אנחנו מאוד בהירים ובנינו הגדול נולד כמעט קרח.... הייתי שמחה לדעת מה צריך לבדוק ומה יכולות להיות ההשלכות של בעיית עודף טסטוסטרון אם ישנה כזו? תודה רבה רבה

1) לאחר הלידה במשך השבועות הראשונים גם שק האשכים וגם הפין יכולים להיות גדולים יותר 2) המושג נראה גדול או נראה קטן שייך לרפואה של לפני 20 שנה. היום מודדים ויש נורמות למדידות. לרופאי ילדים בדרך כלל אין הכשרה לנושא זה. על כן אם יש "רושם" יש לפנות לאנדוקרינולוג ילדים למדידה בהקדם. כי אם באמת הפין גדוטל יתכן והוא סימן למצב שדורש בדיקות וטיפול. 3) בגיל זה זה בדרך כלל לא בעיה של טסטוסטרון

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים