פג בן 8 שנולד 700 גר'

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

16/07/2014 | 12:40 | מאת: סהר

האם כדאי להתחיל בטיפול הורמון גדילה? משקלו נכון להיום הוא 20 קילו וגובהו 100 ס"מ (הוא לא הנמוך בכיתתו) הפנייה בעקבות אחות ביה"ס שהפנתה את תשומת לבנו למשקל הלא סביר מבחינתה, חשוב לציין שהילד אוכל כמו שצריך ומפריש בכמויות סבירות...פעמיים שלוש ביום!

אין בשאלה מידע המאפשר לענות עליה. לשם החלטה יש לדעת: 1) גובה של שני ההורים. 2) מה היה משך ההריון 3) כל נתוני הגדילה (משקל וגובה מהלידה ועד היום) 4) לבצע בדיקות דם 5) לבדוק את הילד תשובה כזו אפשר לקבל רק לאחר שאנדוקרינולוג השלים ברור זה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים