בדיקת דם חדשה

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

26/05/2015 | 10:49 | מאת: טובה

פרופ' ירון שלום ביתי החליטה לבצע את בדיקת הדם החדשה במקום בדיקת מי שפיר אחרי יעוץ גנטי. שאלתי מהי המעבדה הטובה ביותר , מבחינת ציוד,משוכלל ,ועוד שעשויה לתת את התשובות המיטביות, ללא קשר לעלות הבדיקה?. אשמח לקבל תשובה מהירה כיוון שהבדיקה תילקח ביום רביעי 27.5 בביה"ח כרמל. בתודה ובברכה טובה

כל הבדיקות הדם NIPT אינן מחליפות את מי השפיר. כולן, של כל החברות, הינן בדיקות סקר בלבד. כלומר נותנות חיזוי על סיכון של העובר להיות עם תסמונת דאון- הפרעה מספרית בכרומוזום 21, או הפרעות בכרומוזומים 13 ו 18. בנוסף ניתן לבדוק סיכון להפרעות מספריות בכרומוזומי המין וחלק מהחברות מציעות גם בדיקות סקר למספר הפרעות תת מיקרוסקופיות. אינני ממליצה בפרום זה על אחת מהחברות- מציעה להתקשר אל הנציגים שלהם ולשאול. כל הבדיקות בשלב זה נעשות בתיווך חברות בארץ, אך נשלחות לחול. כדאי לבדוק גם החזר ביטוחי בריאות בהצלחה

28/05/2015 | 09:38 | מאת: בהמשך לשאלה הקודמת

בין הבדיקות - אתר או טבלה מסודרת? מאוד מבלבל כששומעים את כל הנציגים.. שמעתי על בדיקות בשם מטרניטי 21 ווירסיי שנחשבות לטובות, למה צריך לשים לב לקבלת החלטה סופית? תודה

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי