שקלול תוצאות שקיפות עורפית, בדיקת דם וחלבון עוברי

דיון מתוך פורום  אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה

19/10/2014 | 22:48 | מאת: אירה

שלום רב, אני בת 31 בהריון ראשון. ביצעתי בדיקת שקיפות עורפית כאשר תוצאות הבדיקה שהתקבלו מצביעות על סיכון של 1:4625. לאחר ביצוע בדיקת הדם הסיכון המשולב עלה ל 1:2300. בנוסף התוצאה המשוקללת לאחר ביצוע החלבון העוברי עלה ל 1:2000. אשמח לדעת מה פשר הבדיקות (האם ישנה בדיקה אחת שחשובה יותר מהאחרת ?) אני מבינה שהסיכון הוא נמוך אך בכל זאת אודה לך אם תעזור לי להבין לאור הנסיבות לעיל מה אומרות תוצאות בדיקות הדם ביחס לבדיקת שקיפות העורפית ? האם הן מפריכות את התוצאות (שכן הגדילו את הסיכון לכפי 2) כמו כן אודה אם תייעץ לי מה לעשות במקרה זה. תודה אירה

19/10/2014 | 23:02 | מאת: אירה

אני מציינת גם את תוצאות בדיקות: שקיפות עורפית- 1.3 mm PAPP-A 0.75 mom free hCGb- 1.89 mom AFP - 0.92 mom HC-1.85 mom uE3- 0.69 mom

שלום, הבדיקות הינן סטטיסטיות. הבדיקה הרגישה ביותר הינה הבדיקה המשלבת את השקיפות העורפית , בדיקת הדם שנלוות אחיה ובדיקת ה"חלבון עוברי". כל הבדיקות שלך מראות על סיכון הנחשב נמוך. בברכה דר' יוסי הר-טוב

מנהל פורום אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה