אסטרופם, מחזור וסבב חדש של IVF

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

12/09/2016 | 20:54 | מאת: אבגד

שלום בת 43. לפני שלושה חודשים היה נסיון להחזיר לי מוקפאים. טופלתי באסטרופם במשך 3 שבועות. מאז המחזור לא הגיע. אחרי חודשיים מהאסטרופם נתנו לי כדורי פרוברה למשך שבוע והמחזור הגיע. ביום ה- 21 למחזור הייתי אמורה להתחיל פרוטוקול ארוך עם דקפפטיל - אך לפי בדיקות הדם מצב ההורמונים לא התאים להתחיל טיפול. עכשיו אני ביום ה- 36 לאחר מחזור שהגיע עם פרוברה. (המחזור הטבעי שלי כל 26 יום סדיר). עכשיו בבי"ח מבקשים שאתחיל להשתמש בפרימולוט נור למשך 10 ימים כדי לקבל מחזור וביום ה- 7 לפרימולוט נור להתחיל להזריק דקפפטיל ולהתחיל טיפול. 1. יש לי חשש שכדורים כמו פרימולוט נור שמכילים פרוגסטרון מכילים גם הורמונים זכריים שעלולים להשפיע ולפגוע באיכות הביציות ולפגום בטיפול ה- IVF הקרוב. האם אני צודקת? 2. האם המחזור הטבעי יגיע ובעוד כמה זמן להערכתך? האם כדאי לחכות למחזור הטבעי ואז להתחיל טיפול? 3. מה המלצתך למצבי? תודה רבה.

1. לא. 2. צריך לעשות אולטראסאונד לעובי רירית ובדיקת דם לאסטרדיול ופרוגסטרון על מנת לענות לך. 3. לעשות אולטראסאונד לעובי רירית ובדיקת דם לאסטרדיול ופרוגסטרון.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית