ייעוץ לאחר צלומי רחם ואקטופיים

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

10/08/2016 | 12:32 | מאת: נתי

בת 39 , בעברי שני לידות קיסריים , ב 2007 חרום בעקבות האטות בדופק וב 2010 ייזום ,לאחריהם שני הריונות אקטופיים אחד בחצוצרה שמאלית ב 2014 שנספג לבד והשני בחצוצרה ימינית ב 2016 טופלתי הפעם עם מטטורקסט בשבוע 6 +4 ואשפוז עד שהבטא ירדה. לאחר האקטופי הראשון בצד שמאל נעשה צלום רחם :שלהלן התוצאות::בדיקת היסטרו-סלפינגוגרפיה ,הודגם אי סדירות של דופן הרחם,מעבר חופשי של חומר הניגודי לשתי החצוצרות,קיים פיזור פריטוניאלי של חומר הניגוד רק בצד שמאל..." לאחר האקטופי השני בצד ימין לפני חצי שנה , נעשה לפני שבועיים צלום רחם נוסף שלהלן התוצאות: הודגם חלל רחם בצורה תקינה,עם מעבר חופשי של חומר ניגוד לשתי החצצוצרות, קיים פיזור פריטוניאלי דו צדדי של חומר הניגוד לסיכום בדיקה תקינה , מה הולך פה? האם מצב החצוצורות כעת תקין? מה הסיכוי שוב לאקטופי??

בהנחה שההריונות באמת נקלטו בחצוצרות (אבחנה לא ודאית בהעדר הוכחה פתולוגית), הרי שאת בסיכון מוגבר לאירוע חוזר (15% ויותר), גם לנוכח צילום רחם תקין. למעשה חסימה בחצוצרות הייתה מונעת היריון בחצוצרה בעתיד.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית