ניתוח תוספתן חשד לאנדו וצילום רחם

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

22/06/2016 | 14:43 | מאת: רעות

שלום רב, אני בתהליך כניסה להריון( 3 חודשי ניסיונות) וגילי הוא 31. בעברי הרחוק עברתי ניתוח תוספתן שהיה מדולק מאוד ובנוסף אני סובלת מכאבי מחזור שיכול לרמוז לאנדומטריוזיס. הבנתי שניתוח התוספתן + חשד לאנדו מעלים את הסיכוי לחצוצורת סתומות ונשאלת השאלה האם לא כדי בשל גילי לעשות צילום רחם במידה ולא אקלט לאחר חצי שנה ? האם יש איזשהי סטטיסטיקה לגבי מה הסיכוי שלאישה תיהיה חצוצרה סתומה בהנחה שעברה ניתוח בבטן או אנדומטריוזיס לעומת בחורה שלא עברה ניתוח או אנדו? האם בכלל רופא יתן לי הפנייה לאחר חצי שנה של ניסיונות בלבד לצילום רחם? תודה

הסיכון משמעותית גבוה יותר אצל אישה שעברה ניתוח בבטן או אנדומטריוזיס, אבל עדיין נמוך. אין סיבה שלא יפנו אותך לצילום רחם לאחר חצי שנה של ניסיון להרות.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית