זרע לא תקין ועוד כמה דברים...

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

29/09/2015 | 14:45 | מאת: שגית

פרופסור זיידמן שלום רב, יש לי כמה שאלות 1. האם אתה מאמין בבדיקת הפיפל? האם היא משפרת את סיכויי ההשרשה? והאם היא מתאימה לכל אישה בהליך הפריות? 2. היום שלחתי הודעה לגבי כך שעובריי איבדו תאים בהליך ההפשרה ומכיוון שזו הפריה ראשונה והחזרה שנייה לאחר הזרעות שכשלו ניסיתי להבין מה לא עובד. קראתי שיש בדיקה שנקראת הלו-ספרם והיא בודקת את המטען הגנטי של הזרע- למרות שאני בטיפולים בגלל מורפולוגיה 0 מעולם לא שמעתי על הבדיקה ולא המליצו לי עליה, שאלתי היא מדוע? האם הבדיקה הזו לא עוזרת להבין מה באמת איכות הזרע? 3. אני בת 25 וכל בדיקותיי תקינות, יש לי צ'יסטה אנדומטריומה קטנה מס"מ והיא לא קיבלה התייחסות משום שהיא קטנה שאלתי היא האם היא יכולה להשפיע על איכות הביציות שלי? אני מרגישה שאני מגששת באפלה והמענה שלך באמת עוזר לי להבין את הדברים, תודה רבה לך!

1. אין הוכחות מדעיות טובות שפיפל מסייע לסיכויי ההשרשה, אבל זה בטח לא טעות לנסות טיפול מסוג זה לאחר כישלונות חוזרים. 2. בדיקת ההלוספרם יכולה לעזור להחליט אם להתקדם לטיפולי הפריה, אבל נראה לי שאת כבר שם. 3. אנדומטריוזיס יכול השפיע על איכות הביציות, בעיקר כאשר הוא מופיע כמחלה מפושטת וחמורה, ספק אם זה המצב אצלך.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית