פקעה הסבלנות...

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

26/06/2015 | 13:29 | מאת: מתי

שלום רב, אשתי ואני שנינו בתחילת שנות ה30. נכנסנו פעם ראשונה להריון ואשתי עברה גרידה בשל הפלה טבעית לאחר שלא נצפה דופק. לאחר מכן נכנסנו להריון נוסף (כשלושה חודשים לאחר ההפלה) ונולד לנו בן מקסים. כשלושה חודשים לאחר ששבנו לנסות ולהכנס להריון נוסף אשתי הרתה. נצפה דופק, היו לה דימומים וסביב שבוע 8-9 פסק הדופק ואשתי נאלצה לעבור גרידה בפעם השניה. מאז חלפו כ9 חודשים בהם אנחנו מנסים להכנס להריון ללא הצלחה. אשתי מאד מתוסכלת מהמצב, הרופא שלה אמר לה שעד שלא תחלוף שנה בה אנחנו מנסים להרות ולשווא אין לבצע בדיקות המשך, מה גם שנכנסנו 3 פעמים להריון ולכן אנחנו אמורים להיות פוריים. שאלותיי הן כדלקמן: 1. האם גישתו של הרופא באשר לזמן שצריך לחלוף קבילה? 2. האם יש בדיקות שכדאי כבר לבצע ולא להמתין? 3. האם פרט לבדיקות השגרתיות שאשתי עברה לאחר הגרידה רצוי לבצע בדיקות נוספות ע"מ לבחון שלא נפגעו איברים חיוניים בעת הגרידה ( צר לי מראש אם השאלה לא מקצועית ולא מבוססת)? 4. האם תוכלו להמליץ לנו על כיוון אחר מאלו שהובאן לעיל? תודה רבה, מתי.

1. לפי גישתו כן. 2. לא ברור לי איזה בדיקות כבר עשיתם, אבל היסטרוסקופיה לדוגמא כדאי לשקול. 3. ראה 2. 4. כן, אתם יכולים לפנות לקבל חוות דעת שניה מרופא שגישתו אולי נמרצת יותר. בוודאי שאפשר להרחיב את הברור ולהציע טיפול שיקצר את הדרך להיריון נוסף.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית