עזרה

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

25/03/2015 | 22:25 | מאת: רוני

שלום רב בעלי עשה בדיקת זרע לאחר 3 ימי הימנעות. התוצאות להלן: צמיגות: תקין PH 7.4 אגלוטינציה: תקין נפח: 3 ריכוז: 90 כפול 10 בשישית תנועה: 70 כפול 10 בשישית דרגת התנועה: 3 2 סהכ תאי זרע: 270 כפול 10 בשישית. מורפולוגיה: 7% תקינים 93% לא תקינים. היסטוריה: עבר ניתוח וריקוצלה בשנת 2001. בן 36. לפני כ 3 שנים בדיקת זרע עם מורפולוגיה 12% תקינים ותוצאות מעט יותר טובות לאחר 7 ימי הימנעות. הריון ראשון לפני 4 שנים-כימי הריון שני-לידה בשבוע 40 תינוקת בריאה הריון שלישי-לידה שקטה לאחר ירידת מים בשבוע 23 והפסקת הריון. דימומים והמטומה. אצלי לא נמצאה בעיה משמעותית. שלב לוטאלי קצר (שלב קצר מ 14 ימים בין הביוץ לוסת). הריונות ספונטנים. לקח כשנה להיכנס להריונות. שאלותיי: 1. האם בדיקת הזרע תקינה? 2. האם ייתכן שתוצאות הזרע הן הסיבה לכך שלוקח הרבה זמן להיכנס להריון? 3. על מה מעידה הירידה במורפולוגיה ובתוצאות שאר הבדיקה? 4. האם מומלצת הקפאת זרע? 5. האם רצוי להתחיל טיפולים ואיזה? תודה רבה.

1 כן. 2. לא. 3. המורפולוגיה תקינה. יש כמובן שוני מבדיקה לבדיקה. 4. לא. 5. ניתן לשקול ביצוע הזרעות.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית