מתי הזמן לעבור להפרייה?

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

17/12/2014 | 19:31 | מאת: אורנית

היי, אני בת 30.5 עם אנדו' ושחלות פוליציסטיות, ללא ילדים. ביוץ טבעי לא היה לי כבר שנתיים. לפני שנה הריון טבעי אחד שהדופק שלו פסק בשבוע 9. בינתיים אחרי 2 סבבי איקקלומין שבוטלו בגלל היעדר גדילת זקיקים והיעדר עלייה בE2, ושתי הזרעות עם פיורגון 50 ליום שהניבו 2 זקיקים אך לא צלחו.. מצד אחד, בגלל האנדו' והתגובה הסבירה ממליצים לי על עוד כמה הזרעות במינון נמוך, מצד שני אני דואגת שלמרות גילי הסביר הרזרבה השחלתית שלי לא משהו ושאולי כדאי להזדרז יותר. בפרופיל ההורמונלי שלי הFSH הוא בין 6 ל-8, אך האסטרדיול גבוה ונע בין 130 ל-170. האם זה אומר שהFSH האמיתי כנראה גבוה יותר? בעלי בן 36.5 עם זרע יחסית תקין [מורפולוגיה 7%, תנועתיות 20-25%] האם סביר לבקש לעבור לIVF או שאני לחוצה מדיי? במידה והולכים לIVF, האם אפשר להיערך גם לשימור פוריות ולהקפאת ביציות? בנוסף יש לי ערכי כולסטרול וטריגליצרדים די גבוליים (210, 175), בינתיים ללא טיפול, אשמח לדעתך האם משפיע לרעה על הפוריות? תודה על המענה!

אפשר להקפיא ביציות, אבל לאישה נשואה עדיף להקפיא עוברים. ערכי כולסטרול וטריגליצרידים די גבוליים לא משפיעים לרעה על הפוריות.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית