עד מתי ממשיכים בהזרעות

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

26/11/2014 | 09:36 | מאת: רונית

בת 34, בעברי מספר הריונות טבעיים ומהירים.אחרי כשנה של נסיונות טבעיים עשיתי צילום רחם בעקבותיו נכנסתי להריון טבעי שנפל בשבוע 7, אח"כ התחלתי הזרעות והזרעה ראשונה עם הורמונים נכנסתי להריון שנפל בשבוע 13 כל הבדיקות תקינות פרט ל-FSH מעט גבוה (~12-13), זרע תקין. מאז ההפלה האחרונה עשיתי כבר שתי הזרעות עם גוהאל - שתיהין נכשלו. כרגע מתחילה טיפול לקראת הזרעה שלישית. רציתי לשאול כמה הזרעות מנסים בכזה מקרה שבו לכאורה אין שום בעיה? האם באיזשהו שלב עוברים ל-IVF? האם ה-FSH משפיע על ההחלטה (תגובה טובה להורמונים אבל היסטוריה של בלות מוקדמת במשפחה)?

בד"כ עושים 3-6 הזרעות עם השראת ביוץ, בהתאם לגיל האישה, הרזרבה השחלתית שלה, וההיסטוריה הרפואית. מתחשבים כמובן ברצון וסבלנות בני הזוג.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית