שינוי בערכי הורמון AMH

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

24/11/2014 | 23:44 | מאת: אני

שלום. בת 40. לפני חצי שנה ערכי ההורמון AMH היו 1.0 בדיקה שעשיתי שבוע שעבר: הערך של AMH עלה ל-2.8 בשתי הבדיקות מדובר באותה מעבדה ,מניין השוני בערכים? חשבתי ש-AMH יורד עם הגיל ולא עולה? דבר נוסף: בעת הבדיקה הראשונה שעשיתי לפני חצי שנה היה לי גם ערך די נמוך של ויטמין D והרופא המליץ לי ליטול תוספת ויטמין D. האם יש קשר בין ויטמין D לערכי AMH? ה-FSH הנוכחי שלי זה 6.3 וכל ייתר הבדיקות דם תקינות כולל ביוץ , ערכי פרוגסטרון, אסטרודיל תקינות. האם עדיין יש לי סיכוי טוב להכנס להריון בגילי (40?)

לא ידוע לי קשר בין ויטמין D לערכי AMH. מרבית הנשים בגיל 40 מצליחות להרות.

26/11/2014 | 12:32 | מאת: אני

לא הבנתי אם יש הסבר לעליה בערך של ה-Amh מ-1 ל-2.8 תוך שנה? האם נתקלת במקרים כאלה ?הנה לינק למחקר שנערך ב-2013 לגבי הקשר בין ויטמין D לערכי AMH ופורסם במגזין אנדוקרינולוגיה קלינית : http://www.ncbi.nlm.nih.gov/m/pubmed/24606102/

כמו מדד ביולוגי יש כנראה שונות ביולוגית בערכי הבדיקה.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית